Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

En tisdag i april

Livet i TexasPosted by Marie Leander 21 Apr, 2010 01:07:17

Här händer inte mycket på dagrna vill jag lova. Idag väntade jag på UPS som skulle leverera min läsplatta. De lägger bara paketen utanför dörren utan att ens ringa på och det känns ju lite sådär när det handlar om grejer för ett par hundra dollar. Så jag tyckte det var bäst att vara hemma och vänta ut dem. När den väl kom så laddade jag den och installerade mina nylånade böcker från Halmstads bibliotek. Fungerade utmärkt. Så när jag lägger mig i kväll blir det i sällskap av Roslund och Hellström.

SWEA Houston har ju en bokklubb. Jag har aldrig varit med, men idag slog jag till för att se vad de sysslade med. Det var helt i min smak. Lite boksnack och mycket annat snack. Så det blir nog en fortsättning för min del till hösten.

Kongoresan närmar sig och för varje dag blir man lite mer orolig över om askan ska ställa till några problem. För mig gäller det ju att först ta mig till Sverige innan jag kan hoppa på Kongo-flighten några dagar senare. Känns ju sådär roligt om jag fastnar i USA och sedan Kongo-flighten går som planerat.
Nåväl, det är bara att hoppas på det bästa och förberada sig som om jag ska iväg.

Idag fick jag iallafall ett utkast på aktivitetsschema under vår resa. Det känns skönt att ha något lite mer koll på vad som ska hända, även fast det mesta känns ganska oklart. Men det känns också lite skönt att bara hänga på och se vad som händer.
Det är ganska många kyrkobesök inbokade. Jag är ju ingen direkt kyrkobesökare i vanliga fall. Men det ska bli intressant att få tillfällen att gå på olika gudstjänster i Kongo.

Här nedan ser ni vårt tänkta schema. Jag gillar den andra punkten: hoppas kunna komma ända fram till Luozi.

Några idéer om programmet i Kongo.

4/5 anländer vi till Kinshasa i början av eftermiddagen. Vi installerar oss på Nzo Binati (”Bärarnas hus”), äter så småningom kvällsmat och sover.

5/5 går vi upp tidigt och hoppas kunna komma ända till Luozi (ca 33 mil) innan kvällen.

6-10/5 ser vi på fotboll och gör en del studiebesök. Luhela är en plats med vattenfall, ett litet kraftverk och fina odlingar. Université Libre de Luozi (ULL) kan vara värt ett besök. De har bl.a. en radiostation. Och så har vi ett sjukhus, ett tekniskt gymnasium, en sjuksköterskeskola och flera andra skolor, som kan besökas. På söndagen är vi med på en gudstjänst i Luozi, men kanske vi någon dag också åker ut och besöker en av landsbygdsförsamlingarna.

11/5 lämnar vi Luozi och åker till Kimpese, där vi tillbringar två nätter. I Kimpese finns ett stort ekumeniskt sjukhus med sjuksköterskeutbildning och medicintillverkning. Där finns också den skolstation, som blev Kongos första protestantiska gymnasium och där Greta och jag arbetade våra första två perioder. Jag tror den har en del intressant att bjuda på. Och så pågår i Kimpese förberedelser för att starta ett nytt Gothia Cup-projekt med fotboll för både grabbar och tjejer.

13/5 åker vi tillbaka till Kinshasa, där vi på nytt installerar oss på Nzo Binati. Kinshasa har en hel del intressant att visa upp, och så finns där ju också affärer. På söndagen deltar vi förmodligen i ännu en gudstjänst, och måndagen den 17/5 lämnar vi Kinshasa någon gång mitt på dagen.

Gillar också sista punkten: och så finns där också affärer, verkar som det är det enda stället vi ska till som där finns affärer. Och elektricitet är tydligen också en bristvara i Louzi.

Jag har iallafall inhandlat några ficklampor. Ska även komplettera med en pannlampa. Toapapper har jag också fått order om att ta med mig. Det blir minsann en lite annorlunda packning mot den man är van vid. Jag läste just på flygbolagets hemsida att man får ta två väskor på max 23 kilo vardera. Det är ju bra, tyvärr får jag bara ta en väska med mig från USA, så Erika får väl ta desto mer packningsmiley

Jag hittade idag en onlinebutik där de hyr ut kameraobjektiv. Åhh, vad sugen jag blev på att hyra något riktigt fint objektiv nu till resan. Tyvärr så blir det väldigt dyrt när jag ska vara borta i hela 3 1/2 veckor. Så det får vara, men kan vara något att tänka på om man ska på något kortare äventyr någongång.
Det hade också information på deras hemsida som vände sig till kunder som var strandade utanför USA och hade hyrda objektiv som inte kunde lämnas tillbaka i tid. Proffsigt och trevligt tycker jag.

Nej, nu är klockan ett och kudden väntar på mig och Roslund & Hellström.

God natt och ha det gott

Kram /Marie

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.