Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

tillstånd

Livet i TexasPosted by Marie Leander 13 Apr, 2010 12:27:17

Jag är nu lycklig ägare till ett arbetstillstånd här i USA. När jag väl fick tummarna ur och ansökte så gick det väldigt snabbt att få det.
Hmm, detta innebär väl inte att man måste söka jobb hoppas jag?
Visst det skulle vara lite trevligt att jobba, men med tanke på semesterlagar och andra arbetslagar de har här så blir man ganska låst om man skulle råka hitta ett jobb. Jaja, vi får se. Än så länge njuter jag av att inte jobba iallafall.

Läste just på aftonbladet att 8 röda korset-medarbetare i Kongo har blivit bortförda. Hjälp, nu blir jag lite nervös. Visserligen var det i östra Kongo där det är känt för att vara lite laglöst, vi ska ju hålla till i västra delen av landet där det sägs vara mycket säkrare. Javäl, vi får se hur allt utvecklar sig. Men avresedagen närmar sig iallafall med stora steg. Om drygt två veckor sitter jag på planet till Sverige.

Jag har kollat lite på möjligheterna att ta kattungarna till Sverige eftersom det finns några intressenter i Sverige på desa sötnosar.
Men tyvärr, det verkar svårt. Antingen är de för gamla eller för unga. Om de är under tre månader när de kommer in i landet så behöver de inte vara vaccinerade om de kommer från ett rabiesfritt land (tyvärr, där sprack det också, USA finns inte med på den listan). Om de är äldre än tre månader måste de vara vaccinerade och sedan blodtestas efter 120 dagar för att se om vaccinationen tagit. Så där sprack det också. Det hinner inte gå 120 dagar efter en ev. vaccination tills vi åker till Sverige i sommar. Så, tyvärr. De få stanna i Texas. Vi får hoppas att vi hittar några här som gärna vill ha en katt eller fyra.

.................................Vem kan motstå en sån här sötnos?.................................

...................................Vad god stör ej, jag ska gå på toa..................................

Idag går dagen mest åt till att skriva ut reklamsidor till årets SWEA-medlemskatalog. Skrivaren får jobba för högtryck. Tur att min färgskrivare iallafall fungerade med 64-bits windows. Laserskrivaren har jag inte fått igång, och så kommer det nog att förbli, tyvärr.

Jag kan också meddela att vi nu vid lunchtid har blå himmel, 24 grader i skuggan och 24 grader i poolen. Det är dumt att klaga.

Ha det gott,

Kram/ Marie

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Dotter 13 Apr, 2010 14:26:43

Men om du skickar bilderna på dem till tullen i sverige så går dom nog med på att ta in dem ändå för dom är så söta! eller så kanske du har en kompis som ska flyga till sverige senare? Som kan ta bebisarna då asså...