Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

Askungar

Livet i TexasPosted by Marie Leander 08 Apr, 2010 13:25:46

Hjälp!!!!

Finns det någon expert på kattmammor där ute som kan hjälpa mig?
Kattungarna stortrivs där de är nu. De leker och busar varje vaken stund. De har börjat förstå att man ska kissa i lådan och några av ungarna har börjat smaka på mat.
Men Lillpisen tyckte tydligen att något var fel. Hela dagen igår gick hon och pratade med mig. Vad jag än gick så var hon efter mig och lät på olika sätt.
På kvällen var det en unge som mådde lite illa och kräktes. Men så fort hon fått ut det var det full fart igen. Men Lillpisen fortsatte att vara orolig.
När vi gått och lagt oss så bar hon in en unge i sovrummet och la den under Pärs nattduksbord. Där kunde den förstås inte vara. Vi vill inte ha några kattungar på heltäckningsmattorna. Så jag bar tillbaka den. Två minuter ssenare kom hon tillbaka med en annan unge. Efter tredje gången gav jag upp och stängde alla dörrar så att hon bara skulle kunna vara i vardagsrummet och köket.
När jag vaknade tidigt i morse så öppnade jag sovrumsdörren för att kolla läget på katterna. Då satt Lillpisen utanför dörren och väntade på mig. Hon ville gå ut. Jag släppte ut henne och gick sedan för att kolla på ungarna. De var borta!!
Jag letade och letade men kunde inte hitta dem. Jag hann allt bli ganska orolig innan jag till slut hittade dem.
HÄR!

.................................................I öppna spisen.......................................

Titta noga på bilden så ser ni några ögon längst till vänster i spisen.

Kan ni fatta hur hon fått dit dem utan att riva ner något? Eldgallret står löst på underlaget och stod för tillfället alldeles intill muren. Så det enda sättet att få dit ungarna har varit att hoppa upp på gallret med ungen i munnen och sedan ner på andra sidan för att lägga dit ungen. Detta har hon upprepat fyra gånger!!!!! Utan att riva gallret och utan att vi som sover i rummet alldeles intill har hört något. Otroligt!!

...............................Fyra förvånade och askgrå kattungar..............................


........................................Vad i hela friden gör jag här?..................................

De var inte så kaxiga där de låg i askan precis. Men så fort vi lagt tillbaka dem där de ska vara blev det liv i dem. Det blev bus och lek och kiss i lådan. Det märktes att de var glada över att vara tillbaka.

De förut så rena och fina ungarna är nu alldeles grå där de förut var vita.

................................Så här vita och fina var de häromdagen.............................

...............................................Så här ser de ut nu.............................................Men färgen på pälsen är inget som bekymrar ungarna iallafall, så läng de får vara kvar i stt bo vill säga.

.......................................En fot! Bäst att sätta tänderna i den!..............................

......................................Kan man klättra här kanske?..........................................


Det är tröttsamt att leka och det är tröttsamt att vaka över de små. Lillpisen somnade på sitt pass och ungen somnade mitt i sitt försök att nå toppen.

Just nu sover alla fem så gott i sitt lilla inhägnade område. Får se hur länge friden varar.

Kan någon svara på varför Lillpisen gör så här? Hur ska man få henne att sluta?

Ha det gott
Kram /Marie

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Dotter 09 Apr, 2010 05:21:16

Prova att stänga av mera när dom ska sova på natten. Lillpisen kanske inte gillar att dom kan springa runt i hela hagen på natten eller är rädd att dom ska rymma?