Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

Golf

Livet i TexasPosted by Marie Leander 05 Apr, 2010 12:45:42

Så mycket vin blev det inte på filmpremiären precis. Hon som arrangerade det hela fick förhinder och kunde inte komma dit.
Men det gjorde inget, vi hade trevligt ändå. Vi var föstås många svenskar i publiken, men några amerikaner hade hittat dit också. Vi hade ju redan sett filmen på SVT Play, men tyckte ändå att det var kul att se. Amerikanerna verkade också uppskatta filmen, även fast jag tycker att de skrattade och applåderade vid konstiga tillfällen. De skrattade te. x väldigt rått så fort Lisbeth gjorde något elakt mot de onda. Lite osvenskt att sitta och skratta på en en sådan typ av film kanske.

I helgen har vi haft väldigt varmt. Härligt.

I lördags lockade Sören och Astrid ut oss på golfbanan. Vi är ju inga golfspelare så vi var allt lite nervösa över hur det skulle gå. Men Astrid och Sören tog väl hand om oss och visade stort tålamod med oss. Det blev en toppenbra men mycket svettig dag ute på golfbanan i 30 gradig värme i skuggan. Tack och lov hade vi smort in oss ordentligt med solkräm, annars hade vi varit sönderbrända framåt kvällen.

När vi spelat klart så följde vi med Astrid och Sören hem och blev bjudna på mycket god mat. En trevlig dag med en erfarenhet rikare i bagaget blev det. Tack Sören och Astrid för det.

Vad det gäller katterna så har vi haft en liten kamp här hemma i några dagar.
Vi hade byggt upp en liten mur av böcker så att ungarna inte skulle kunna smita iväg. Men plötsligt så lyckades de ändå smita ut. Då blev Lillpisen lite orolig och bestämde sig för att flytta upp alla ungarna på övervåningen. Men vi vill inte att de ska vara där. Vi har heltäckningsmatta på hela övervåningen, så där vill vi inte de ska vara och göra sina behov. Det är inte heller så lätt för ungarna att gå på mattan eftersom de fastnar med klorna hela tiden.
Så vi bar ner ungarna och mamman bar upp dem. Om och om igen.
Men nu har vi byggt om deras bo. Det har fått högre väggar och Lillpisen har fått en utskiksplats där hon kan ligga och spana på sina bebisar utan att de klänger på henne. Så nu har hon accepterat platsen igen och ungarna stortrivs med att springa omkring att busa i sitt lilla bo.
Jag och Lillpisen brukar dela på utkiksplatsen, det tycker vi är mysigt.


Detta tror jag är pappan till våra bebisar. Han gillar Lillpisen, men inte mig. För ett tag sedan hade vi dörren öppen och han hade letat sig in. Jag vet inte vem som blev mest rädd när vi såg varandra, men han försvann kvickt som ögat ut igen iallafall.

Igår tog jag och Pär en långpromenad i hettan. Vi stannade på vägen och käkade lunch.
På vägen hem såg vi två stycken som intog sin lunch vid vägkanten.


Fredrik har påsklov denna veckan.
I helgen var han med några kompisar i en skolkamrats fritidshus, eller som de säger här, vid deras Lake house. Deras Lake House visade sig vara flera våningar högt och innehålla åtta sovrum. Ni kan kanske tänka er hur deras hus här i Houston ser ut? Han kom hem i går kväll och idag vilar han. Antar att det inte blev så mycket vila under helgen.

Idag är min photshopkurs inställd. Man skulle ju kunna tro att det är för att det är easter monday. Men det är det inte, här det en normal arbetsdag idag.
Anledningen är att det är som min lärare kallar det Astro monday. Dvs Houstons baseball-lag Astros har hemmapremiär idag och då är det tydligen festligheter hela dagen lång. Så då har man inte tid att hålla i en kurs.

Idag har vi varmt, men molnigt. Förresten så hade vi 24 grader i poolen igår, så då tog sig t.o.m Pär sig ett dopp. Premiär för honom i år:)

Ha det gott

Kram /Marie

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.