Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

Lägesuppdatering

Livet i TexasPosted by Marie Leander 29 Mar, 2010 11:16:19

Ja, nu har det dröjt ett tag igen. Men med tanke på alla obefintliga kommntarer här på bloggen så är det väl ingen som läser bloggen ändå. så då spelar det ju ingen roll att det tar ett tag mellan uppddateringarna.

De senaste veckorna har iallafall varit mycket skiftande i väder. Vi har haft sommar sen vinter sen sommar igen. Just nu har vi sommar.

Den här bilden är tagen den 7:e mars. någon dag senare var det 4 grader och blåste isande vindar.

Just nu fightas vi med alla pollen och frökapslar som yr omkring här och gärna placerar sig i vår pool.
På framsidan av huset har vi ett stort träd, det tappar sina löv nuuuu. Konstigt, en del träd är i full gång med lövsprickning och blomning och andra med lövfällning.

Några kollegor till Pär ifrån Kiel var här på besök. Vi passade på att ta med dem på den stora rodeon som är här i Houston under tre veckor varje år.
Vi var inte rätt klädda kunde man snabbt konstatera.


Var finns världens största mobila grill, om inte i Texas.
Inte behövde man gå hungrig därifrån, det fanns en hel del att välja på.
Fast hungriga var precis vad vi var när vi åkte därifrån. Vi valde att åka till Rice village och äta Indisk mat istället.

Förra fredagen var vi i ett Italienskt kulturcenter och räkar tills vi nästan sprack. Det hela var i The Norwegian Society of Texas regi. Var var där i sällskap av Ewa och Staffan. Vi fick också sällskap vid bordet av ett norskt-amerikanskt-colombianskt par. De var mycket trevliga att prata med och vi hade en trvlig kväll som jag, Pär, Staffan och Ewa avslutade på en uteservering i Rice village.


Sen på söndagen drog Pär till Tyskland igen och jag var har varit på några SWEA-luncher under veckan, städat både inne och ute och installerat program och tillbehör till min nya dator. Tyvärr upptäckte jag att det inte finns drivrutiner till min Lasserskrivar som stödjer Windows 7 64-bit. Canon säger att de för tillfället inte har några planer på att släppa några sådana drivrutiner i nuläget, kanske senare, men det lät väldigt osäkert. Trist, trist.

Nu är alla vaccinationer och visum fixat till Kongo, så nu är jag snart redo att resa:)

Fredrik har fått positivt besked från ytterligare en utbildning i Kanada, så nu har något att välja på. För tillfället är det Urbanisering eller Marketing som valet står emmellan. Men han hoppas fortfarande på att komma in på Hotell Manegement-utbildningen.
Vi har iallafall påbörjat visumprocessen för Fredrik. Det visade sig inte vara så lätt. Minst tusen papper skulle bifogas. Vi skickade nog bara in 999, får hoppas att det räcker.


Katterna mår bra och växer, en liten bilduppdatering kommer sen.
Nu ska jag sticka iväg på min kurs.

Ha det gott

Kram/Marie

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bengt 29 Mar, 2010 15:20:36

Hej tjejen! Det är klart att du har regelbundna läsare! Men vi är diskreta och har aldrig något att anmärka på...

Kul att du skaffat nytt, men det där med 64 bit drivrutiner är inte löst ännu. Vi hörs den vanliga mailvägen.