Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

Tillbaka i värmen

Livet i TexasPosted by Marie Leander 14 Jun, 2010 16:23:03

Ja, nu är vi tillbaka i Houston efter vårt snabbesök i Sverige.
Anledningen till resan var ju begravningen av Pärs mamma Inger. Det blev en mycket fin ceremoni med många fina ord till minne av Inger. Hon är saknad av oss alla, men vi har många fina minnen av henne att bära med oss.

Vi hann med att uppleva både härlig svensk sommar och trist blöt svensk sommar under våra få dagar i Sverige.
Första morgonen på Ulvåsa vaknade vi upp till strålande sol och med fårens bräkande från hagen nedanför huset. Fast innan jag var vaken nog för att ta fram kameran hade fåren gått vidare i jakten på gott gräs att mumsa i sig. så det fick bli en bild med solsken utan får.

Sen fick vi uppleva regn, regn och regn också. Fast hur mycket det än regnar i Sverige så blir det inte lika fuktigt som i Houston. När vi lämnade Houston hade det varit runt 35 grader de senaste dagarna och fuktigt som i ett badhus.
Den här utsikten hade vi de sista förmiddagarna innan vi åkte. På eftermiddagarna hade de torkat upp en del iallafall.

Det är alltså "bara" fukt, inget regn ni ser på bilden. Men för tillfället så är det mycket mindre fukt i luften. Nu är det bara varmt, sisådär en 34 grader i skuggan.

I morgon åker Fredrik till Washington för att göra sina sista bac-prov. Han kommer tillbaka på lördag och nästa måndagkväll åker vi till skolan för att ta emot resultatet. Det blir en mottagning där med lite mat och champagne. Vi får ju verkligen hoppas att Fredrik blir godkänd, annars känns det ju väldigt konstigt att fira med champange. Men Fredrik är lugn som en filbunke så vi får tro att det går bra.

På fredag ska vi på midsommarfirande på IKEA. De har lovat att det ska bli både sill och potatis, snaps och dans runt midsommarstången. Ska bli spännande att se vad det blir av det.

Vad det gäller katterna så har vi lämnat ungarna till en dam på True Blue Rescue. Hon ser till att de får sina vaccinationer och blir kastrerade. Sedan adopterar hon bort dem. Hon trodde inte att det skulle bli några problem att hitta familjer till dem. Vi får hoppas att hon har rätt. Det var förstås oerhört tungt att lämna dem, men eftersom det är omöjligt för oss att ha fyra katter så tror jag att detta blev en bra lösning.
Hon lovade också att Lillpisen skulle få komma och bo hos henne under de sex veckor vi är i Sverige i sommar. Det känns väldigt bra att hon inte behöver sitta i en bur på något katthotell hela sommaren.
Under vår snabbresa till Sverige så fick hon vara kvar hemma, ute. Grannen kom och gav henne mat. Det är ju det livet hon levde innan hon flyttade in till oss, så hon borde ju vara van. Och det hade nog inte gått någon nöd på henne. Men hon visar tydligt sin uppskattning att vi är tillbaka så att hon får komma in i huset igen. Det är inte många meter jag har gått utan att hon har följt mig troget.

Nu blir det poolen en stund.

Ha det gott

Kram/ Marie

  • Comments(1)//www.texasleander.com/#post144