Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

Veterinär

Livet i TexasPosted by Marie Leander 07 Feb, 2010 18:24:42

Igår var det alltså dags att ta Lillpisen till veterinären för första gången. Jag har fasat för detta måste jag erkänna.
Striden började redan hemma, det var inte lätt att få in henne i buren. Till slut fick jag sätta på mig handskar och knuffa in henne med baken först.

Väl i buren sa hon inte ett pip. Hon satt helt knäpptyst när vi åkte i bilen och hela tiden i väntrummet.

Först tog de henne för att ta blodprov på henne. Vi var inte med då. Men de sa att det gick ganska bra. Visst protesterade hon, men hon var hanterbar iallafall.

Sedan var det dags att gå in till farbror doktorn. Han fick undersöka henne med inte allt för mycket protester. Sen kom sprutorna fram. Första sprutan gick ganska bra. Innan den andra sprutan kunde ges så fick de kämpa ordentligt. Och den tredje och sista sprutan blev en rejäl match som Lillpisen inte tänkte ge upp så enkelt. Jag är imponerad av sköterskan som gav sig in i striden utan skyddshandskar och klarade sig utan en skråma. Såklart fick Lillpisen se sig besegrad i kampen, men bjöd på nytt hårt motstånd när hon skulle tillbaka in i buren. Det var skönt när vi kunde åka därifrån. Men hon klarade iallafall besiktiningen och de sa att hon var vid god hälsa och åldern uppskattades till ca 2 år.

Men jag undrar om denna skräckupplevelse för henne gjorde att hon tappade all tillit till oss som hon har haft förut. I nästan ett helt dygn låg hon bara och sov och morrade åt mig när jag klappade henne på huvudet. Nu har hon iallafall börjat äta igen. Men sällskapet vid skrivbordet eller det mysiga spinnandet i sängen när jag går och lägger mig får jag nog vänta på. Hon håller sig på övervåningen så långt bort från oss hon kan. Stackars pise. Hoppas hon kommer över det snart.

I går hade vi efter många dagars regn och kallt återigen fint väder. Sol och runt 20 grader. Jag och Pär cyklade till ett köpcentrum för att kolla om Fredriks iphone kunde bli lagad utan att kosta allt för mycket. Men de skulle ha 200 dollar för att byta LCD:n.
Men vi var iallafall nöjda med cykelturen. Vi lyckades hitta bra vägar att cykla utan att behöva cykla allt för mycket på stora vägar. Men folk tittar allt konstigt på en när man kommer och parkerar cykeln vid köpcentret. Det finns ju givetvis inga cykelställ, så man får försöka hitta en plats att ställa cyklarna på utan att de står för mycket ivägen.

Med hjälp av google lyckades vi sedan hitta ett litet ställe i Houston som reparerade iphones för en mycket billigare penning än i Appleaffären. Så vi åkte dit och fick LCD:n utbytt för 80 dollar. Ett ännu billigare alternativ var att skicka efter en ny LCD på internet och sedan byta ut den själv. Det finns hur många instruktionsfilmer som helst på youtube så det skulle nog gått bra. Men eftersom vi inte kunde vara helt säkra på att det verkligen var LCD:n som var sönder ville vi inte chansa. Men det är bra att veta att möjligheten finns att laga den själv om det behövs igen.

I torsdags hade SWEA sitt årsmöte. Jag lämnade över kassörsposten och medlemsansvaret till en ny tjej. Jag är fortfarande webansvarig och nu dessutom viceordförande.

Ha det gott

Kram/ Marie

  • Comments(0)//www.texasleander.com/#post122