Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

En ganska slapp vecka

Livet i TexasPosted by Marie Leander 30 Jan, 2010 18:02:09

Denna veckan har varit ganska slapp för min del. Mest varit hemma och skrivit massa SWEA-relaterade email. De flesta har varit förfrågningar till olika företag om de eventuellt skulle vilja annonsera i vår telefonbok eller på vår hemsida (Sweas alltså). www.swea.org/houston
En del säger ja och en del säger nej, så det är väl som man kan räkna med.

Om det är någon som har tips på någon som skulle vara intresserad att annonsera hos oss så hör gärna av er. Det ska ha någon svensk anknytning och vara en bra tjänst eller produkt för våra medlemmar.

I torsdags hade jag tiggt till mig bilen, jag och Fredrik delar ju på bil nuförtiden, så då åkte jag upp till The Woodlands och käkade lunch med några Sweor. Gott och trevlig var det.

Vi har ju som ni nog vet fått en objuden inneboende hos oss. Det är lite svårt att veta vad man ska göra, hon anser ju att hon bor här nu. Hon är väldigt trevlig och gör inte mycket väsen av sig, så egentligen är det ingen större fara att hon bor här.
Problemet uppstår när vi åker iväg en längre tid eller rent av flyttar härifrån.
Så idag åkte vi iväg till Houstons SPCA. http://www.houstonspca.org/site/PageServer?pagename=homepage_new
Det är där de djuren som tas hand om Houstons djurpolis (som man kan se på svensk tv) hamnar.
Meningen med besöket var att få lite råd om vad vi skulle göra.
Första rådet vi fick var lite oväntat måste jag säga, alla katter mår bättre och lever längre om de alltid är inne. Även en katt som är van att gå ut och in som den vill kan göras om till en innekatt utan att må dåligt. Hmm, kändes lite tvärtom vad man anser i Sverige.
Men nu blir det nog så iallafall att vi tar katten till en veterinär och ger henne alla nödvändiga vaccinationer, så att hon är godkänd om vi skulle behöva lämna henne på ett tillfälligt pensionat när vi är bortresta eller ta med henne vid en eventuell flytt. Vi hade väl inte riktigt tänkt oss att bli kattägare, men nu var det ju inte vi som valde det utan katten själv och då är det svårt att stå emot.
Jag har varit lite orolig också för att hon eventuellt är dräktig, hjälp vad gör man då?
Men det var inga problem, det var bara att åka och lämna kattungarna hos SPCA så adopterade de bort dem utan problem. Jaha, så då är det bara att vänta och se om det är något på gång.
Idag fick jag lösningen på ett litet mysterium. Flera gånger när jag har satt mig på toaletten har jag upptäckt att det varit blött på toaringen, inte så mysigt. Pär förnekade förstås sin inblandning och jag trodde honom. Vi började fundera på om det plötsligt uppstått kondens inne på toaletten pga de stora temperaturskillnaderna. Men som sagt idag fick mysteriet sin förklaring. Jag hittade vår lillpise sittande med bakbenen på ringen och båda framtassarna långt ner i vattnet för att komma åt att dricka. När hon sedan druckit färdigt vandrade hon runt på ringen med sina blöta framtassar och blötte ner hela ringen. Hmm, inte jättemysigt tycker jag. Hon får färskt vatten av oss varje dag, men det är väl inte tillräckligt gott antagligen.

Pär precis hemkommen från jobbet och välkomnas av vår nya familljemedlem. Hon går fortfarande under namnet Lillpisen eller vännen och så får det nog fortsätta tror jag.

Fredrik har fått besked om att han kommit in på en av utbildningarna han sökt i Montreal. Man får tydligen inte reda på alla utbildningar samtidigt utan får besked i den ordning de behandlas. Så fler besked är att vänta så småningom. Urbanism är det som han har blivit antagen till så här långt iallafall. Så nu börjar jobbet med att söka studentvisum till Kanda och fundera på bostad och allt annat som hör till. Känns lite konstigt att han med största sannolikhet ska flytta till Kanada till hösten.

En liten väderrapport kan jag väl också bjuda på. Det har blivit kallt här igen. Idag har vi haft 2-3 grader och kalla vindar. Det är lite svårt att hänga med när det går från minusgrader och iskyla till 23-24 grader och sol och sedan nästan tillbaka till minusgrader på bara några veckor. Men Ruben rapporterade att de hade -20 i Bengtsfors idag, så vi får väl vara rätt nöjda med våra 2 plusgrader här.

Ni missade väl inte Erikas radiodebut? Hon var med i direktsändning i Christer i P3, sanning eller bullshit. Tyvärr har de plockat bort länken för att lyssna på inslaget, men här finns ett litet bildspel med alla deltagarna iallafall. http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3130&artikel=3404033

Och här kan ni se Erika en liten liten snutt.

Medans jag lyssnade på Erika genom iphonen, låg kvar i sängen och drog mig. Samtidigt chattade jag med en vän i Beijing och hade lillpisen gående på min laptop som jag hade på magen. Måste erkänna att det var lite svårt att helt kocentrera sig. Men som väl var kunde man ju lyssna igen:) Erika skötte sig bra i radion tycker jag:)

Nu ska jaq laga middag.

Ha det gott

Kram/ Marie

  • Comments(0)//www.texasleander.com/#post120