Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

En skön helg i Houston

Livet i TexasPosted by Marie Leander 24 Jan, 2010 21:06:25

Denna helgen har det varit varmt och gott väder. Jag fortsätter att njuta så mycket jag kan. Idag låg jag ute och solade och läste en bra stund. Inte ofta man kan göra det i januari utan att vara på semester.

I fredags hade vi en svensk lunchträff på IKEA. Prästen i Florida, Olof Olsson och hans chef, Stefan Bergmark var på besök i Houston för att kolla upp intresset och möjligheten för några gudstjänster varje år i Houston.
På kvällen tog jag, Pär, Astrid och Sören ut dem på middag. Vi gick till en mysig Italiensk restaurang, www.anticarestaurant.com och det blev en mycket trevlig kväll.

I går tog vi en långpromenad i det fina vädret. Promenaden blev dock betydligt längre än vid tänkt oss eftersom vi snurrade runt bland villaområdena utan att hitta en väg ut:)

Fredrik tillbringade nästan hela söndagen på trafikskolan. Det var en del av straffet han fick för sin fortkörning under förra året. Inte så kul att stiga upp kl. 7 en söndag för att sitta på en trafikskola till kl.15.30, men som man bäddar får man ligga heter det ju

Nu är det också helt klart att jag och Erika ska följa med Jan, Stina och Johan till Kongo, (Demokratiska republiken Kongo) under två veckor i maj.

Så nu är det bara att köra igång med vaccinationer och visumansökningar.
Det ska bli väldigt spännade. Jag vet inte så mycket om vad som kommer att hända under resan. Men vi kommer att tillbringa den mesta tiden i Luozi och en del i Kinshasa om jag har förstått det rätt. Vi kommer att bo på skolor, sjukhus och i lokaler tillhörande olika kyrkor.
Huvudanledningen till att vi åker dit är att fotbollsturneringen Erik Leander Challenge ska äga rum. Den har fått det namnet efter att Jan och Stina i samband med Eriks begravning ordnade en fond i Eriks namn som skulle vara till för att köpa fotbollsutrustning till ungdomar i Kongo. Te.x tröjor, fotbollar och fotbollsskor, förut har de flesta spelat utan fotbollsskor. Erik var ju som de flesta vet, en riktigt duktig fotbollsspelare och skulle precis börja fotbollsgymnasiet när han blev sjuk.

Allt sker i samarbete med en fd. missionär som bor i Bengtsfors och som varit mycket i Kongo. Han ska också följa med på resan, det känns ganska bra tycker jag.

Det är vad jag förstår lite oroligt i D.R Kongo, men oroligheterna är mer inåt landet och i de östra delarna. Vi ska ju hålla till i de västra delarna av landet. Det bor även nu flera svenskar missionärer i området, vilket det väl inte skulle göra om det ansågs vara farligt att vistas i området.

Nu sitter vi och slötittar på semifinalen i amerikansk fotboll mellan New Orleans och Minnesota. Det står 28-28 så det är ju lite spännande kan jag tro. Ska jag vara ärlig är jag inte helt koncentrerad på matchen när jag bloggar samtidigt.

Ha det gott

Kram /Marie

  • Comments(0)//www.texasleander.com/#post119