Leander i Houston, TX

Leander i Houston, TX

Familjen Leander i Houston

Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

Lägesrapport

Livet i TexasPosted by Marie Leander 11 Jan, 2010 13:33:23

Kan förstå om ni börjar tröttna på att titta på de stiliga ansiktena varje gång ni går in på bloggen. Så här kommer något nytt.

Gästerna har åkt hem igen. Ruben och Bosse kom iväg i god ordning förra måndagen. Erika skulle stanna till onsdagen. Men ödet ville annorlunda.
Vi gav oss i väg mot flygplatsen i god tid. Hade allt gott som det skulle hade vi kommit till flygplatsen bästan 3 timmar innan avgång. Men så blev det icke. vi hade oturen att hamna i köerna efter två av varandra helt oberoende olyckor. Kände mig inte så stressad i början eftersom jag visste att vi hade gott om tid och även om det gick sakta så rullade vi iallafall framåt hela tiden. Men plötsligt blev det tvärstopp. Då hade saneringsbilen kommit fram och de stängde av allt trafik både på motorvägen och på feedern. Och där blev vi ståeende och kunde absolut inget göra. Jag ringde Pär, som ringde flygbolaget, men de kunde förstås inget göra. Var vi inte i tid blev biljeterna värdelösa och enda sättet för Erika att komma hem var att köpa helt nya biljetter.
Erika var förstås förtvivlad och jag var helt uppstressad och VÄLDIGT kissnödig. Jag kanlova er att det är inte kul att sitta fast i en bilkö i flera timmar och vara kissnödig.
Det mest frustrerande var att de stoppade trafiken när vi hade ca 20 bilar kvar framför oss innnan vi skulle passera den andra olyckan. 20 bilar!!!! Hade vi bara legat 21 bilar längre fram i kön så hade vi hunnit till flygplatsen i tid. Otur kallar jag det.

Jag kastade av Erika vid incheckningen 5 minuter innan ordinarie avgång. Vi hade sett att planet var en halvtimme sent så vi hoppades fortfarande på mirakel. Men det var förstås försent. När Erika kom fram till incheckningen så hade Qatar Airline tagit över diskarna och all Lufthansa personal var uppe vid gaten.

Biljetter till nästa dag skulle gå på ca 2000 USD. Och inte var det bättre den närmsta veckan heller. Återstod att kolla möjligheten att köpa poängbiljetter. Jo det var möjligt, men bara i business class. Så så fick det bli. Erika kom iväg i god ordning dagen efter i business class. Och Pär var många poäng fattigare. Poäng som eventuellt skulle använda till en speciell resa i vår. Men Erika kom iväg iallafall och var glad och nöjd. För mig hade hon ju gärna fått stanna tills biljetterna blivit billigare, men hon ville hemskt gärna komma hem till pojkvännen och katten, och det kan man ju förstå.

Annars så har vi precis som ni i Sverige haft rekordkyla. Givetvis pratar vi om helt olika temperaturer. Men hus, vattenledningar, värmesystem, planter osv är inte anpassat till kyla. Så även -6 grader och nordlig vind kan ställa till stora problem.
I helgen har vi sett åtskilliga brandposter och vattenledningar stå och spruta vatten eftersom de spruckit i kylan. Detta i sin tur har spolat vägbanorna med vatten vilket har frusit till en perfekt och osynlig isbana. Några trädgårdar utmed Briar Forest har fått hela sin gräsmatta uppkörda av oväntat besök av bilar. Och det är inte bara en bil utan det har nog varit en strid ström av bilar. Inte många brevlådor hela där inte.
Vårt värmesystem är klent i vanliga fall. Deträcker inte till att värma upp hela vårt dragiga hus. När det var som kallast så la systemet av helt och hållet. Som tur är så är vår granne kyl och värmesysstemsreperatör. Så han gjorde en blixtinsats och kopplad bort någon kännare som var trasig och fick igång värmen. Det var vi otroligt tacksamma för. Annars hade det nog fått bli hotell.

Nu har den värsta kylan lagt sig och snart ska vi få 15-16 grader igen. Det ser jag fram emot.

Pär åkte till Kiel i går. Så nu är det bara jag och Fredrik hemma, och katten förstås.
Vi vet inte riktigt hur vi ska hantera detta med katten. Vi har inte sett någon i grannhuset på många veckor nu. Jag tror att det nog finns 5-6 katter som tillhör det huset som bara springer omkring här. Men det är bara vår lillpis som vågat sig fram. Jag väntar på att få se någon i huset för att kunna få reda på vad planen är med deras husdjur, för så har kan det ju inte riktigt fungera. Men för tillfället har lillpisen iallafall flyttat in hos oss verkar det som. Får se hur det blir senare.

Jag återkommer med rapport om resten av Ruben, Bosse och Erikas besök här senare.

Ha det gott

Kram /Marie

  • Comments(0)//www.texasleander.com/#post111